Hermines valpedagbok 2012

Mandag 16.april

Denne helgen har vært aktiv med avlevering av valper. Den etterlengtede dagen for 6 familier! Spenningen var stor på hvordan valpen ville ta overgangen med fravær av mamma Hermine og søsken. Ut ifra alle tilbakemeldingene kan jeg si at det gikk veldig bra :-) Nå er det kun Molly av valpene som ferierer her i noen dager før også hun drar avgårde. Jeg ønsker alle mine vakre små med familier lykke til og som jeg har sagt, -jeg kontaktes gjerne for tips og råd!

Molly tar en liten lekepause på kjøkkenet 16.april

11. april 2012

8 uker og straks på flyttefot...

Valpene er nå aktive, nysgjerrige  verdensmestere. Det er de fordi livet har vært trygt, uten leie opplevelser og med passe store mestringsbare utfordringer. Da vokser selvtilliten!

Da regnværet og kulda kom, vandret alle mine "blomsterbarn" inn i drivhuset  hvor de har en varm og god dagbase med masse spennende leker og jeg er kosekamerat+bivåner med te-kopp og bok :-) De har også vært sammen med de voksne hundene på plenen. Som vanlig er Casaonova fantastisk hensynsfull lekeonkel!

Ukas største utfordring var kjøretur til veterinæren, med både helsesjekk og sprøyter(vaksine +mikrochips).  Men det gikk også veldig bra og det er noen tillitsfulle småtasser. Det er alltid hyggelig når veterinæren skryter av krøllegjengen min. For de er fortsatt mine vakre -helt til helgen.

Det er godtvondt å gi slipp på dem.  Jeg har nærhetsbånd til hver enkelt valp og deres væremåte, livsglede og sprell.  Da er det godt å være trygg på at deres nye familier gleder seg til å ta godt vare på dem videre i livet. Jeg regner også med å få stemningsrapporter og bli rådført underveis i oppveksten– så helt borte for meg blir de heldigvis ikke. 

Skjærtorsdag - 5.april 2012

7 uker gamle og snart klare for nye hjem. Valpene er i en intenst kontaktsøkende og nysgjerrig periode av livet. Det  er veldig givende og ganske utfordrende å gi dem nok nytt å utforske.😀

 De har vært ute på terrassen med leker og folk, men også på grasbakke, jord og stein og grus. I korte perioder for ikke å bli kalde.

De kan ikke ha vannskål i nærheten når de er ute... - for da bades det! Det er morsomt, men for kaldt for små kropper i april. Derimot inne –Der bades det MYEi vannskålen😉

En liten melketår. Valpene er temmlig voldsomme, men Hermine tar det med stoisk ro

Torsdag 29.mars -6 uker

Nå er valpene 6 uker og det er mye action og lyd i krøllegjengen. 

Vi har hatt noen utrolig varme og fine vårdager og valpene har vært mye ute. De er nå veldig nysgjerrige og våkne, undersøker alle ting de ser og som jeg kommer med til dem. De leker og løper, - avbrutt av gode sovestunder.  Deilig tid!

torsdag 22.mars -5 uker

I dag er valpene 5 uker gamle. Valpenes personlighet blir stadig mer synlig og de er veldig glade, sosiale og lekne. De har nå vært på spasertur og sjekket ut underetasjen og det er så nydelig å iakta dem! I løpet av noen dager får de lekeplass på terrassen når været tillater det. De har nå fått ormekur, ny kloklipp og spiser tre små måltider daglig.

På ettermiddagen fikk de sin første tur ut-på terassen i det nydelige vårværet :-)

Full fart på terassen!

Torsdag 15. mars -4 uker

Nå er valpene 4 uker!

Denne uka har de begynt å få litt fast føde i tillegg til morsmelken. De er mer våkne, nysgjerrige og lekne enn før. Store kuler i gommen og små gjennombrudd av noen tenner –viser at valpetennene også er i ferd med å bryte ut. Valpene har også fått noen leker inn til seg for å ha noe å undersøke og bite på.

Nå er valpene klare for besøk, men de blir raskt slitne og trøtte så visittene blir ganske så korte.

3 uker

Valpene er straks 3 uker. De beveger seg stødigere for hver dag, leker mer og interesserer seg mer for familien og omgivelsene. Men fortsatt er det mest mat og søvn. Hermine bruker mye tid på mating og er nå oppe i maks melkeytelse. Så i løpet av uka som kommer må jeg gi litt fast føde til dem. Valpene har nå fått sin første kloklipp , til nytte for Hermine 😉 Valpene riper henne opp med klørne når de «melketramper» -dvs masserer ned melka, mens de suger.

Torsdag 1.mars -2 uker

Nå er valpene 2 uker og de har utviklet seg mye. men det er fortsatt for det meset diing og søvn. Men de har åpnet øynene og myser ut på verdenen. Det er også tydelig at hørselen er på plass og jeg kan se at de reagerer på stemmer og lyder i rommet.  De prøver også å reise seg opp på alle fire istedenfor å åle seg avgårde, men mestrer ikke kunsten helt ennå.
Vokabulæret er også på plass 😀 Både knurr, ul og bjeff kommer fra valpekassa. man kan jo lure på hva en valp uten livserfaring drømmer om.. 

Torsdag 23. februar -1 uke

Nå er valpene 1 uke gamle og alt er kjempebra med mor og barn. Valpene har spist og spist... Noe som gjenspeiler seg i vektøkning på mellom 100% og 125%😀
Det er  deilig å se hvor avslappet og trygg Hermine er i morsrollen. Det synes at hun har erfaring med og trives i oppgaven, - akkurat slik som hennes mor Cleo også har gjort. Cleo følger da også interessert med på aktiviteten i valpekassa. Så nå nyter vi dagene :-)

Hermine med sine 1uke gamle valper 23.februar

Fødsel Torsdag 16.februar 2012

Det ble 6 vakre og friske valper - 4 tisper og 2 hanner!
Jeg og Hermine har vært sammen omtrent uavbrutt siden tirsdag kveld i påvente av fødselen.  Hermine startet med veer på onsdag morgen, men utdrivningsveene kom først i 2 tiden inatt. Det ble en lang, men fin natt for oss. Alt gikk trygt og rolig for seg. Valpene kom med jevne mellomrom frem til i 5 tiden.

Nå er det fredlig i valpekassa, Hermine koser seg og har nesten ikke tid til å tisse -eller spise. Alt dreier seg om å stelle valpene sine 
🙂